Nieuws van de fotoclub

Mens vs natuur

Soms kiezen we als fotoclub een onderwerp waar we wat meer tijd voor nemen. Afgelopen halfjaar was dat het thema 'mens vs natuur', waarbij het de bedoeling was om een samenhangende serie van drie foto's te creëren: een drieluik dus.

Lees meer »

Avondfotografie in Vlissingen

Tijdens de laatste clubavond van december gaan we graag op pad in een van de Zeeuwse steden. Voor de clubbijeenkomst van 11 december 2023 was de keus op Vlissingen gevallen, mede omdat er vanaf de boulevard nog wel eens wat activiteiten op de Westerschelde te zien zijn.

Lees meer »

Thema 'tegenlicht'

Zoals we al in de presentatie van Jan Lukas op 2 oktober zagen, kan tegenlicht fotografen heel veel mogelijkheden bieden. Tegelijkertijd is het ook niet de makkelijkste soort licht: de contrasten kunnen erg groot worden en voor camera's zijn die vaak niet zo makkelijk te overbruggen. Het vraagt soms ook wel wat ervaring om tegenlicht goed te gebruiken tijdens het fotograferen.

Lees meer »

Presentatie thema 'tegenlicht'

Een van de komende onderwerpen is het fotograferen met tegenlicht. Ter voorbereiding op dit thema heeft clublid Jan Lukas een mooie en deskundige presentatie gegeven aan de hand van een aantal foto's die door hemzelf zijn gemaakt. Hieronder een weergave van zijn uitgebreide uitleg met duidelijke voorbeelden:  

Lees meer »

Zwart-wit of niet?

Op de agenda voor de clubavond van 2 oktober stond zwart-witfotografie als 'bespreekonderwerp'. Veel van onze clubleden laten regelmatig foto's in zwart-wit zien, meestal gaat het dan om foto's die omgezet zijn van een kleurenfoto. We wilden daar eens nader op ingaan: hoe pak je dit aan? En voor welke soort foto's is zwart-wit een goede keuze en voor welke wat minder? 

Lees meer »

Koudekerke uit de Kunst

Als fotoclub hebben we sinds jaar en dag een vaste thuisbasis gevonden in verenigingsgebouw De Couburg in Koudekerke. We zijn daarmee ook onderdeel van dit gezellige dorp. Elk jaar wordt hier eind augustus/begin september een kunstroute georganiseerd, waar wij graag aan deelnemen: Koudekerke uit de Kunst. 

Lees meer »

Spiegeltje, spiegeltje...

De clubavond van 18 september 2023 stond in het teken van het thema spiegelbeeld/reflecties. Een veelzijdig thema omdat reflecties op heel veel plekken in ons dagelijks leven zijn te vinden, maar als je er niet bewust op let, loop je er vaak aan voorbij.

Lees meer »

Middellandse Zeetuin Uilenbroek

Op de laatste clubavond voor het zomerreces (19-6) bezochten we als fotoclub de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge (tussen Grijpskerke en Middelburg). Een bijzondere tuin waar heel veel te zien is aan bomen, planten én bouwwerken. Na wat uitleg en een rondleiding gingen onze clubleden aan de slag om alles zo goed mogelijk te fotograferen.

Lees meer »

Een onderwerp, 4x anders

Gedurende het eerste halfjaar van 2023 stond er een thema op het programma waarvoor onze clubleden meer tijd kregen om zich erin te verdiepen. Het idee erachter was om een bepaald onderwerp of voorwerp te kiezen en dit gedurende een aantal maanden op verschillende momenten vast te leggen en dan op een zodanige manier dat er een serie van 4 foto's zou ontstaan: 1 onderwerp, maar dan 4x anders. 

Lees meer »

Veere in foto's

Op 17 april was opnieuw Veere aan de beurt om door ons gefotografeerd te worden. Een eerdere poging (in september 2022) was al eens mislukt vanwege teveel regen. Maar dit keer was het weer prima: het was een vrij heldere avond met mooi licht! En Veere is natuurlijk een zeer fotogenieke plaats met veel verschillende kanten en invalshoeken, maar klein genoeg om ook overzicht te houden. 

Lees meer »

Straatfotografie - een verkenning

Op 23 mei was er een gezamenlijke clubavond met fotoclub De Draadontspanner uit Oost-Souburg. De bedoeling daarvan was om eens nader kennis te maken met onze 'buren' en collega-fotografen. Dat werd een gezellige en zeer geslaagde avond!

Lees meer »