Over ons

 

Fotoclub Valkenisse is een gezellige Zeeuwse club van (amateur)fotografen uit Walcheren. Onze club telt op dit moment ongeveer 14 leden van verschillende leeftijden en met uiteenlopende interesses op fotografiegebied zoals natuurfotografie, reizen, architectuur en portretten.

 

Wij komen eens in de twee weken op maandagavond bij elkaar in verenigingsgebouw De Couburg in Koudekerke, en dan gaat het natuurlijk over fotografie! Vaak bekijken we foto’s van de eigen leden, maar soms komen ook foto’s van anderen aan de orde - op die manier leren we van elkaar en doen we inspiratie op. Het kan ook zijn dat een van onze eigen clubleden een keer wat dieper ingaat op zijn/haar eigen werkwijze of er wordt een spreker uitgenodigd om iets over een specifiek aspect van fotografie te vertellen.

 

Verder organiseren we een aantal keren per jaar een clubtocht waarbij we erop uit trekken om samen gaan fotograferen - dat kan in de buurt zijn maar ook wat verder weg. Een andere activiteit van Fotoclub Valkenisse is bijvoorbeeld de deelname aan de Kunstroute (een lang weekend met diverse kunstexposities) die elk jaar in Koudekerke wordt georganiseerd. 

 

Heb je zin om met ons mee te doen, meld je dan aan via de pagina Contact

Op de pagina Actueel zijn verslagjes van verschillende clubactiviteiten te vinden.

Over onze naam

'Valkenisse' is de naam van een voormalige gemeente op het schiereiland Walcheren, waartoe ook het dorp Koudekerke  behoorde.  De benaming verwees naar de 17e-eeuwse boerderij 'de Valkenisse'; in de omgeving van Koudekerke en Biggekerke is nog steeds het buurtschap Klein Valkenisse te vinden. Iets verderop, richting Zoutelande, ligt het buurtschap Groot Valkenisse. Inmiddels maakt Koudekerke deel uit van de gemeente Veere, een van de drie gemeenten op Walcheren.

 

Volg ook onze Facebook-pagina!

Klik hieronder op het logo

Privacyreglement:

 

Privacyreglement FCV Website
ODT bestand – 25,5 KB 219 downloads

Alle foto's en ander beeldmateriaal op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming van de maker worden gekopieerd of anderszins worden gebruikt/overgenomen. Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Maak jouw eigen website met JouwWeb