Middellandse Zeetuin Uilenbroek

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 19:12

Op de laatste clubavond voor het zomerreces (19-6) bezochten we als fotoclub de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge (tussen Grijpskerke en Middelburg). Een bijzondere tuin waar heel veel te zien is aan bomen, planten én bouwwerken. Na wat uitleg en een rondleiding gingen onze clubleden aan de slag om alles zo goed mogelijk te fotograferen.

Dat bleek nog best lastig te zijn, juist omdat er zoveel te zien is! Het is een vrij compacte plek met smalle paadjes tussen groen en eigen mini-pleinen en hoekjes met daar tussendoor veel kunst en ornamenten. Ook de gebouwen zijn op een kunstzinnige manier geconstrueerd met inderdaad veel mediterrane invloeden.

Tussendoor werden we nog voorzien van koffie en thee en kregen we wat meer te horen over het ontstaan en de geschiedenis van deze tuin. Daarna werden de camera's weer tevoorschijn gehaald en maakten we nog een ronde, totdat het te donker werd om nog goed te kunnen fotograferen. 

Al met al was het een leuke en afwisselende avond, die ook nog eens leerzaam en gezellig was!


Hieronder zijn wat van de door onze clubleden gemaakte beelden te zien. Het is altijd weer verrassend om te zien dat er vaak toch weer heel eigen invalshoeken worden gekozen.

Zo maakte Arina een sfeervolle serie waarin verschillende details aan bod komen:


Ook van Berry een fraaie serie met kleurige details, waarbij de eerste foto een beetje speelt met ons perspectief:

 

 

Jan Lukas gebruikte een iets breder kader. In de eerste foto lijkt het beeld tot leven te komen en in de tweede foto speelt het avondlicht mooi door het blad heen. De derde foto geeft een overzicht van een deel van de tuin met de palmbomen en bouwwerken daartussen.

 

 

Miranda kon er helaas niet bij zijn op 19 juni, maar bezocht de tuin op een ander moment in de zomer. Haar vielen weer heel andere onderwerpen op, zoals de fontein die ze bewust met een wat langere sluitertijd fotografeerde:

 

 

Tina ging aan de slag met enkele doorkijkjes in de tuin én legde de fraaie avondlucht vast:

 

 

Ook Ronald bekeek de tuin met een wat bredere blik in de volgende serie, die een leuk overzicht geeft van verschillende gedeelten van de tuin:

 

 

 

Wij bezochten de tuin op afspraak. Voor meer informatie over de Middellandse Zeetuin Uilenbroek: https://middellandsezeetuin.nl/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb