Veere in foto's

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 15:50

Op 17 april was opnieuw Veere aan de beurt om door ons gefotografeerd te worden. Een eerdere poging (in september 2022) was al eens mislukt vanwege teveel regen. Maar dit keer was het weer prima: het was een vrij heldere avond met mooi licht! En Veere is natuurlijk een zeer fotogenieke plaats met veel verschillende kanten en invalshoeken, maar klein genoeg om ook overzicht te houden. 

Om iets meer 'verdieping' in de foto's aan te kunnen brengen, deelde Berry bij aanvang een lijstje uit met een aantal elementen waar we bij het fotograferen op zouden kunnen letten. In een vorig bericht was hierover al meer te lezen. Tijdens de clubavond van 22 mei hebben we een aantal van de gemaakte foto's uitgebreid bekeken. Het is altijd interessant om te zien hoe verschillend en verrassend de foto's van de deelnemers soms kunnen zijn, terwijl we toch op dezelfde plaatsen hebben gefotografeerd!

 

Bovenstaande foto is gemaakt door Aart: de twee meest karakteristieke gebouwen van Veere gevangen in één panorama. Doordat de bomen nog niet vol in het blad staan, vormen deze een mooi silhouet op de voorgrond.
Onderstaand beeld is eveneens vastgelegd door Aart: een passant die een moment pauze neemt aan de Torenwal, wat een zeer rustgevend plaatje oplevert:

 

 

Per deelnemend clublid hebben we 3 à 5 foto's bekeken. In dit artikel laten we daar een selectie van zien (2 foto's per persoon).

Berry maakte verschillende wat abstractere foto's waarin hij met lijnen en vormen speelde, maar ook de stadhuistoren van Veere kwam aan bod in dit prettig ogende beeld: 

 

 

Jan Lukas maakte een aantal erg fraaie landschapsfoto's, waaronder het volgende klassieke beeld met de "Dom van Veere", dat er door compositie, licht en kleurgebruik erg mooi uitspringt. Maar ook het beeld met de 3 kanonnen is bijzonder evenwichtig van opbouw:

 

 

Tina maakte gebruik van kleur en een lijnenspel. Daarnaast ging ze aan de slag met het idee van 'de alternatieve ansichtkaart': 

 

 

Arina was helaas verhinderd op 17 april en kon er dus niet bij zijn tijdens het clubtochtje. Wel ging ze op een later moment aan de slag met de opdrachten, en dan niet in de 'stad' Veere, maar in de gemeente Veere. Aan het strand zijn veel elementen met een lijnenspel te vinden en zo verwerkte zij deze in een aantal speelse composities:

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.