Straatfotografie - een verkenning

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 16:21

Op 23 mei was er een gezamenlijke clubavond met fotoclub De Draadontspanner uit Oost-Souburg. De bedoeling daarvan was om eens nader kennis te maken met onze 'buren' en collega-fotografen. Dat werd een gezellige en zeer geslaagde avond!

Het thema van deze avond was 'straatfotografie', een genre dat bij ons wel eens zijdelings aan de orde komt, maar dat de afgelopen jaren niet als apart thema op de agenda stond. Leuk om ons hier dus eens ook wat verder in te verdiepen!


Voorafgaand aan de gezamenlijke clubavond hebben we het daarom binnen onze club kort gehad over wat je kunt verstaan onder 'straatfotografie'. Vaak is er in foto's bijvoorbeeld sprake van een bepaalde menselijke interactie of sporen van menselijk handelen, maar hoe strikt pas je dit en andere criteria toe? Voor wie er meer over wil lezen: op Wikipedia staat een vrij uitgebreide verhandeling over straatfotografie:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Straatfotografie

Van de inzendingen van onze clubleden is in dit artikel een leuke selectie te vinden. De foto hierboven en direct onder deze tekst zijn gemaakt door Marcel de Bruijn:

 

 

Jan Lukas:

 

Berry:

 

Arina:

 

Miranda:

 

Aart:

 

Tina:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb